توجه: اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

محمد حسن (محمود) قدوسی
امروز :
یکشنبه, ۱۰ مهر ۱۴۰۱

header2 Venus

محمد حسن (محمود) قدوسی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
  • نام پدر: شهید محراب آیت الله علی قدوسی
  • محل شهادت: هویزه
  • سال تولد: 1336
  • محل تولد: قم
  • سمت: دانشجو
  • دانشکده: ادبیات
  • رشته: زبان و ادبیات انگلیسی

 شهيد محمد حسن قدوسى در سال 1336 در قم متولد شد. پدر وى شهيد آيت الله قدوسى از مدرسين و استادان حوزه علميه قم بود. حسن داراى نبوغ و استعداد فراوانى بود. وى دروس ابتدايى و متوسطه را در قم گذراند. از اواسط دوره متوسطه با زمينه خانوادگى كه داشت و تحولات فكرى كه در وى به وجود آمد، در جريان مبارزات انقلابی قرار گرفت. او با اينكه داراى استعداد بسيارى براى درس خواندن بود، بيشتر وقت خود را صرف شركت در مبارزات، پخش اعلاميه و مطالعات اسلامى مى‏كرد و با اينكه خانواده وى از لحاظ مادى نيازى نداشتند، ولى مدتى به كارگرى و كار ساختمانى پرداخت و با همه اين ها فعاليت هاى سياسى خود را نيز ادامه مى‏داد.

 بعد از اتمام تحصيل به مشهد عزيمت نمود. پس از قبولی در دانشگاه وى شروع به همكارى با گروه هاى مسلمان و مبارز دانشگاه نمود و هر چه بيشتر در متن مبارزه قرار ‏گرفت. درهمين حال مطالعات اسلامى خود را با علاقه‏اى بسيار دنبال مى‏نمود. او علاقه‏اى بسيار به جامعه‏شناسى اسلامى داشت و مطالعات و تفكرات بسيارى در اين زمينه نمود. وى در جريان مبارزات يك بار نیز بازداشت شد. در 17 شهريور در مشهد در يك درگيرى مسلحانه به شدت مجروح گرديد و براى اينكه به دست ساواك نيفتد از يك بيمارستان به بيمارستان ديگر نقل مکان می کرد. بعد از بهبود نسبى با اينكه يك دستش از كار افتاده بود و نياز به معالجه و استراحت بيشتر داشت، از معالجه خوددارى كرد و همچنان در مبارزات با رژيم شاه، شركت مى‏كرد.

 بعد از پيروزى انقلاب، ابتدا در كميته‏هاى تهران به كار پرداخت و سپس به مشهد بازگشت و در دانشگاه و بيرون از آن مشغول فعاليت شد. وى با عده‏اى از دوستانش انجمن اسلامى دانشگاه مشهد را بنيان گذاشت و در آن به فعاليت هاى اسلامی ـ انقلابی مى‏پرداخت. بعد از تشكيل جهاد سازندگى، شهيد قدوسى وارد آن نهاد شد و مسئوليت گروه فرهنگى آن را به عهده گرفت. در گروه فرهنگى علاوه بر فعاليت‏هاى مختلف فرهنگى به تشكيل شوراهاى روستايى و آگاهى دادن به روستائيان و رها كردن آنها از ظلم چندين ساله اربابان و مالكين پرداخت و در اين كار موفقيت بسيارى كسب نمود و روستائيان بسيارى را به صف انقلاب وارد ساخت.

 بعد از مدتى شهيد قدوسى به تهران آمد و در شاخه ايدئولوژيك دفتر تحكيم وحدت به فعاليت پرداخت. مهمترين كار وى در اين مدت، تشكيل اردوهاى سياسى ايدئولوژيك با همكارى عده‏اى از دوستانش بود. در اين اردوها از مدرسين حوزه و متفكران اسلامى براى تدريس و تحقيق دعوت به عمل آمد.

 شهيد قدوسى براى پرمحتوى‏تر شدن اين اردوها تلاش بسيارى كرد و خواهران و برادران بسيارى در اين اردوها به فراگيرى دروس اسلامى پرداختند. بعد از اتمام اردوها با اينكه كارهاى بسيارى به وى پيشنهاد شد و جاهاى مختلفى به فكر و عمل او نياز داشت ولى او ترجيح داد كه براى جهاد با كفار بعثى به جبهه‏هاى جنگ برود و در ستيز با آنها درس ايمان بياموزد و نماز عشق را در سنگر جهاد بپا سازد و در جواب كسانى كه او را از اين كار منع مى‏كردند گفت: كار واقعى در جبهه‏هاى نبرد است نه اينجا.

وى به جبهه سوسنگرد رفت و به سپاه هويزه كه فرمانده آن شهيد حسين علم الهدى از دوستان و همرزمان قديمى اش بود وارد شد و با حضور در صحنه‏هاى نبرد، ايمان خود را به آزمايش گذاشت. با اينكه از  لحاظ جسمى بسيار ضعيف و معلول بود، ولى در عمليات شركت مى‏كرد و شب ها با نفوذ به صف دشمن به مين گذارى مواضع آن ها مى‏پرداخت. يك بار  كه وى براى ديدار با امام به همراه دوستانش به تهران آمده بود به پدرش شهيد آيت الله قدوسى گفته بود كه: «من در جبهه‏ها احساس كردم زمانى كه دشمن حمله مى‏كند و ما در محاصره خمپاره‏هاى دشمن قرار مى‏گيريم و آن قدر خمپاره به طرف ما شليك مى‏شود كه گويى از آسمان خمپاره مى‏بارد، آن وقت است كه معلوم مى‏شود چه كسى خداپرست است و موحد واقعى كيست». بعد از آن دوباره به جبهه بر مى‏گردد و در روز 28 صفر بعد از پيروزى ارتش اسلام، وى و يارانش شروع به پيشروى مى‏كنند. بعد از ساعت ها پيشروى و پياده روى در محاصره قواى ارتش بعث عراق قرار مى‏گيرند و در يك مقاومت دليرانه حماسه خون و ايمان را به نمايش مى‏گذارند و تا آخرين نفر به شهادت مى‏رسند.

 

خواندن 391 دفعه آخرین ویرایش در پنج شنبه, 28 اسفند 1393 ساعت 09:32
  • ارسال خاطره
  • دانلود پیوست‌ها

ارسال خاطره

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.